Над 250 деца мерят сили в Националния детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“ (галерия)

07.10.2017 12:47

Над 250 участници от 11 клуба от цялата страна събра днес в Спортна зала „Спартак“ Националният детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“. След успешното си първо издание миналата година, Плевен отново е домакин на спортната проява, организирана от БФ Таекуон-до и Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен, под патронажа на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и с подкрепата на Община Плевен. Информационен сайт „Плевен за Плевен“ е медиен партньор на проявата.

Официални гости на откриването бяха народният представител Стефан Бурджев, председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев, зам.-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски, Атанас Кършев – главен експерт в Министерството на младежта и спорта, президентът на БФ Таекуон-до Марио Богданов, треньорът на националния отбор на България по Таекуон – до Ким Унг Чол IX дан. В знак на благодарност всички те получиха почетни плакети от президента и треньор на СКТ „Атила“ Даниел Цаков. Непосредствено след официалното откриване бяха връчени и наградите на класиралите се до момента състезатели в отделните възрастови групи и дисциплини.

В състезанието участват деца в три възрастови групи – 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. Националният детски турнир по таекуон – до за Купа Плевен е включен в Спортния календар на БФ Таекуон – до и на Община Плевен за 2017 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: