Зов за помощ: Малкият Тео се нуждае от средства за лечение в Германия!

05.10.2017 13:30

5-годишният Теодор Петров се нуждае от лечение в Германия, за което неговото семейство няма необходимите средства. Става въпрос за 29 100 евро, за да може малкият Тео да бъде опериран в клиника в Хайделберг.

Тео и семейството му живеят в плевенското село Гиген. 5-годишното момче е диагностицирано с тумор на мозъка, ПНЕТ – много рядък и агресивен. На 5 май миналата година Тео е опериран в болница „Пирогов” в София, туморът не е премахнат изцяло, разказа майката на момчето Деница Янкова. Направени са 3 курса химиотерапия, след това 30 курса лъчетерапия и още пет след нея отново химиотерапия.

Всичко вървеше добре, спомня си Дени, докато преди последния курс не ни казаха, че туморът отново е нараснал леко. Лекарите не ни гарантираха пълно възстановяване и ни казаха, че има риск при повторна операция. Така започнахме консултации с други лекари и болници, потърсихме и мнение на специалисти в чужбина, добавя майката.

За да спаси детето си и да направи всичко, което е нужно за него, семейството решава да го лекува зад граница. Получили са вече оферта за операция в клиника в Хайделберг, Германия, но сумата е непосилна за родителите на Тео – 29 100 евро.

Затова те молят добри хора, които имат възможност да помогнат на тяхното дете да бъде оперирано в Германия, тъй като смятат, че това ще е най-удачният вариант за излекуването му.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: