16-годишна плевенчанка със световна титла по таекуон-до

04.10.2017 10:45

16-годишната плевенчанка Александра Димитрова стана световна шампионка по таекуон-до на завършилото Открито Световно първенство в Барневелд, Холандия (Open Worlds Taekwon-do Championship 2017). От няколко години девойката живее в София и тренира корейското бойно изкуство в столичния ABC FIGHT CLUB, но е започнала спортния си път в родния Плевен. В Холандия Александра Димитрова се състезава в категорията девойки 15 – 17 години до 45 кг, където зае първото място.


Александра е родена в Плевен и на 1 декември ще навърши 16 години. Учи в Частна профилирана гимназия Образователни технологии. Има черен колан по таекуон-до и е 1 дан. Тя е държавна шампионка в своята категория на таекуон-до и кик бокс за миналата и тази година. Медалистка е от национални и международни турнири в олимпийската версия на таекуон-до WT, както и на савате (френски бокс). Нейна треньорка е световната и европейска шампионка по таекуон-до Недялка Бачева (4 дан).
Състезанието в Холандия беше уникално по рода си, тъй като позволява участие без ограничения на всички, които тренират таекуон-до, без значение към коя федерация или асоциация принадлежат. Организира се от ITF HQ Korea и беше за всички таекуон-до дисциплини и всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже и жени и ветерани. Участие на Open Worlds взеха черни и цветни колани от близо 35 държави, сред които по няколко отбора от Канада, Русия, Холандия, Англия, както и клубни и национални отбори на Аржентина, Австралия и Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Хърватия, Белгия, Германия, Полша, Малайзия, САЩ и др.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: