Високи отличия за певческите състави от Асеновци на Национална фолклорна среща

04.10.2017 9:22

На 30 септември в село Медовина, община Попово, се проведе първата Национална фолклорна среща „В Медовина с песен медена”, в която взеха участие повече от 600 изпълнители от всички фолклорни области в областта на певческото изкуство. По време на фолклорната среща бяха организирани майсторски класове по народно пеене с участието на добруджанската народна певица Галина Дурмушлийска, северняшкия народен певец Петър Кирилов, тракийския народен певец Стоян Варналиев и представително фолклорно трио „Агра” с ръководител Йордан Габровски. Компетентно жури с председател проф. д-р Николай Ников оценяваше изпълнителите в отделни категории според регламента.


Самодейните певчески състави при НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци взеха участие в надпяването, като участниците получиха сертификати за участие в майсторските класове от Галина Дурмушлийска и Петър Кирилов, съобщи художественият ръководител и секретар на читалището Петранка Стефанова. Групите получиха подаръци – дискове с техни песни. След това всички участници се явиха на сцената и изпяха по една песен от репертоарите на ръководителите на майсторските класове заедно с тях. Срещата беше много вълнуваща и емоционална и от страна на участниците, и от страна на журито.


Въпреки голямата конкуренция, съставите при читалището се представиха чудесно, за което журито им присъди следните награди:
– Специална награда за ЖФГ „Осъмски ритми” от организаторите сдружение „Цветница” с председател Петър Кирилов;
– Първо място и златен медал за ДФФ „Асеновски славеи”
– Второ място и сребърни медали за Сезгин Алдинов и Шазие Руменова
Благодарим на журито за високата оценка и на участниците за достойното предсавяне.

„Бъдете живи и здрави, скъпи самодейци, много успехи и награди в новия творчески сезон”!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: