С музика и цветове в Плевен младежи отправиха своите послания срещу агресията

02.10.2017 16:56

Младежи от 9 плевенски училища бяха обучавани на ефективно общуване и решаване на конфликти, как да използват инструменти за дискусии като форум-театър и креативно писане, как да влияят на своите връстници за превенция на прояви на агресия. Дейностите бяха част от проекта „Отвори очи! Светът е цветен!“ на сдружение „ОбзорАрт“ с председател Мила Пендичева, по Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерство на младежта и спорта.


Лидерски екип от 24 млади хора организира публично събитие на 30 септември на площад „Възраждане“, където младите хора отправиха своите послания за ненасилие, привлякоха успели млади хора като Дули и Мудния от RDMK , Стефан Данчев /автори на тв предаването KEEP IT REAL/ и DJ Димитри Вълев, които ги подкрепиха в тяхната кауза и им помогнаха в създаването на незабравим и пълен с емоции младежки хепънинг. Включиха се мажоретките на Левски и младата певица Марта Карамфилова. Водеща беше Марта Димитрова, която беше младежки лидер и обучител по време на обученията.


Събитието беше организирано от младежи за младежи на техния език, с музиката, която те харесват, с лицата, които те припознават за свои идоли. В подкрепа на своята кауза „НЕ НА АГРЕСИЯТА! ИЗЛЕЗ ОТ СИВОТАТА НА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО! БЪДИ АКТИВЕН!“ те разпръснаха цветни прахове, като по този начин потвърдиха посланието на проекта „Отвори очи! Светът е цветен!“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: