Малчуганите от Детска градина „Първи юни“ спортуваха заедно с екипа на ФК „Фортуна“ (Плевен)

29.09.2017 15:59

Детска градина „Първи юни“ се присъедини към кампанията „Бъди активен“ http://www.bgbeactive.org и регистрира в календара на дейностите своя спортен празник, съобщи директорът Александра Иванчева. „Отбелязахме нашия ден на спорта с масова спортна проява в детската градина. Имахме идея да поиграем с децата любимите им подвижни игри, за да изпитат удоволствие от двигателната дейност. Решихме, обаче, че е добре да поканим хора, които и професионално, и по сърце, се занимават със спорт, за да бъдат те наставници и вдъхновители за малките. Когато става дума за спорт, не познавам по-вдъхновяващи за децата личности от треньорите по футбол от Футболен клуб „Фортуна“ Плевен. Поканих ги да бъдат с нас в Деня на спорта. Приеха, без да се замислят. Те от години раздават на малките спортни знания, умения и въодушевление“, разказа тя.

 

Децата от всички възрасти участваха в демонстративни и състезателни упражнения с елементи от футболната и баскетболна игра. За малките три- четиригодишни деца упражненията бяха леки, те се учеха да държат и да си подават топката. Пет- и шестгодишните тичаха с топка в ръце, подаваха си я, но правеха това, състезавайки се за своите отбори. Стрелбата във футболната врата донесе истинска футболна емоция на тези, които я изпълняваха и на всички, които ги аплодирахме.

Освен двигателни умения и физическа дееспособност спортът винаги е имал по-сериозно и с по-висок смисъл предназначение. Той възпитава чувство за общност чрез желанието да бъдеш полезен на отбора си. Това се усещаше и във възгласите на подкрепа, които се чуваха, и в щастливите усмивки на отборите.

Директорът на ДГ „Първи юни“ отправи изключителна благодарност към Пенко Симеонов, Цанислав Данов, Мартин Любомиров и Георги, треньори по футбол във Футболен клуб „Фортуна“ Плевен!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: