Изправят пред Съда в Плевен рецидивист за опит за отвличане и закани за убийство

27.09.2017 15:51

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен рецидивист за опит за отвличане и нарушаване на ограничителна заповед за домашно насилие и опит за принуда и закани за убийство на шестима негови съграждани. Това съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.
Обвинението срещу Георги К. е за това че:
На 02.09.2014г. в гр.Плевен заедно с неизвестен извършител, при условията на опасен рецидив се опитал да отвлече Петя К., като деянието било извършено от две лица и не било довършено поради независещи от дееца причини. Престъпление по чл.142, вр.чл.29 от НК.
На 02.09.2014г. в гр. Плевен не изпълнил заповед за защита от
домашно насилие на Районен съд гр. Плевен, като се приближил до жилището и до Петя К. Престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.
На неустановен ден през периода от 27.08.2014г. до 19.11.2014г. в гр. Плевен направил опит да принуди Вероника Д. да извърши нещо противно на волята си, да оттегли жалбата си до Районна прокуратура гр.Плевен, като употребил за това заплашване, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Престъпление по чл. 143, вр. чл. 18 от НК.
На 21.05.2015г. в гр. Плевен направил опит да принуди Димитър
С., да извърши нещо противно на волята си, да оттегли жалбата си до РУ – гр. Плевен като употребил за това заплашване, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Престъпление по чл. 143, вр. чл. 18 от НК.
На 18.03.2015г. в гр. Плевен се заканил с убийство на Десислава И. – длъжностно лице, управител на охранителна фирма по повод на службата й и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му. Престъпление по чл. 144 от НК.
На 09.05.2016 г. в гр. Плевен се заканил с убийство на Ивелин
И. и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.
През периода октомври-декември 2016 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление /пред „Боулинг зала“, в клуб „Хавана“ и в МОЛ/ се заканил с убийство на Кирил Д. и на Кристиян Т. и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му. Престъпление по чл. 144, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемият е многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер. С пострадалата Петя К. били съпрузи, но отношенията им драстично се влошили, след нанесен побой. Заради това жената поискала ограничителна заповед за защита от домашно насилие и подала молба за развод. Въпреки това той продължил да я притеснява, като решил да нанесе побой, както на Петя К. така и на майка й – Вероника Д. На 20.07.2014 г. обвиняемият влязъл през терасата в жилището, където живеела Петя К. с майка си, но присъствието на трети лица осуетило намеренията му за саморазправа с двете жени. На 26.08.2014 г. около 01.00 часът обвиняемият започнал настоятелно да звъни на телефона на Вероника Д./майка на Петя К./ и след като тя се съгласила да излезе, за да поговорят, той й нанесъл побой. Пострадалата подала жалба до Районна прокуратура гр. Плевен срещу Георги К., който като разбрал това започнал да й отправя заплахи и закани, с цел да я принуди да оттегли жалбата. На 02.09.2014г. Георги К. решил да отвлече Петя К. докато била на улицата, но майка й се притекла на помощ и не позволила да я качи в автомобила.
Пострадалата Десислава И. управлявала охранителна фирма. Собствениците на няколко залите за хазартни игри поискали охранителите да не допускат Георги К. в помещенията им поради проблемите, които създавал. Обвиняемият сметнал, че Десислава И. е виновна за това и решил да се саморазправи с нея. Срещнал я боксова зала и започнал да я обижда, да псува и отправя закани, че ще я убие и размаже, тъй като бил професионален боксьор.
Обвиняемият без основателна причина отправил закани и нанесъл побой на Димитър С., а след като таксиметровия шофьор подал жалба в Първо РУП-Плевен решил да го принуди да я оттегли, като няколко пъти го нападал и обиждал на пиаци за таксита в града.
Потърпевш от заплахите на обвиняемия бил и Ивелин И. Докато бил в кафе със свои приятели, Георги К. спрял с лек автомобил, свалил прозореца на колата и без да слиза започнал да го псува и обижда, като се заканил да го убие и да убие членовете на семейството и че ще му запали колата, както бил направил с предната му кола.
Обвиняемият отправил заплахи и към Кирил Д., че ще го убие, ще го заколи, тъй като се правел на „отворен българин“, като се изплюл във врата му, както и към приятелят му Кристиян Т. с думите „ще те убия и тебе и твоя приятел… ще ви смачкам”. Същата вечер двамата депозирали жалби в полицията. Като разбрал това, обвиняемият ги срещнал, като им се развикал „Какви са тия жалби…нали знаете, че не можете да ми направите нищо с тези жалби…”, обиждал и заплашвал, че ще ги заколи и ще ги убиел.
По искане на прокуратурата на обвиняемият е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: