Старозагорският театър гостува на плевенска сцена със „Страх“

24.09.2017 15:18

Драматично-куклен театър – Стара Загора гостува на плевенска сцена със „Страх”. Представлението ще се състои на 12 октомври от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. В ролите плевенските почитатели на театралното изкуство ще видят Георги Спасов, Калоян Георгиев, Дарин Димитров, Ваня Камянска, Елица Стоянова, Станислав Матев, Таня Георгиева, Кирил Антонов, Любен Чанев, Деница Янакиева
Текст: Веселка Кунчева и Ина Божидарова, режисура: Веселка Кунчева, сценография и кукли: Мариета Голомехова, музика: Христо Намлиев, хореография: Явор Кунчев.
„В „Страх“ разглеждаме историята на един човек, който е принуден да се върне назад в миналото си и да анализира изживения си живот. Това е спектакъл за страховете в нас. За това как можем, но не можем да се справим с тях. Спектакъл за срещата между детството, зрелостта и старостта. И дали е възможно да изживеем живота си по друг начин… „Страх“ е спектакъл за това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме… За това, което можем да бъдем, но не успяваме… За това, което искаме да бъдем, но не сме…” , казва режисьорът Веселка Кунчева.
Спектакъл за това как тези, които ни мислят най-доброто, от малки ни обричат на най-лошото – да живеем в страх, съмнение в себе си, да живеем със собствени тъмни сенки в душата.

В мига преди да чуе оглушителния равен тон на спрелия си сърдечен ритъм, един мъж се изправя пред своето минало. Вижда как страхът е с него още от дете – роден в устите на възрастните. „Не се катери, ще паднеш; облечи се, ще настинеш; не тичай, ще се спънеш; не пипай кучето, ще те ухапе.“ Страшно е не това, което детето чува – страшно е, че всеки от нас поне веднъж е бил в ролята на злодея-възрастен. Вместо да възпитаваме любопитство, сътворяваме страх. Учудващо ли е тогава как това дете се превръща в един стеснителен, дълбоко несигурен в себе си младеж? Макар и талантлив, той не може да се бори за това, което иска да постигне. И така, спиралата на страха – от другите, но най-вече от себе си – води до мига, в който вече няма връщане назад.

Историята е проста и затова въздействаща. На помощ в предаването й идват страхотно техническо изпълнение, невероятна сценография и впечатлващи кукли, като излязли от най-страшните ви сънища – за всичко това основен виновник е Мариета Голомехова. Целият актьорски състав заслужава аплодисменти, сериозно се отличава Георги Спасов, който умело дирижира настроенията на актьори и публика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: