Арт школа „Колорит” с поредно отличие в Португалия

24.09.2017 8:20

Арт школа „Колорит” – Плевен спечели наградата Участие в Международната среща на младежкото изкуство „Евора  2017” в Португалия, която ще се проведе от 8 до 18 октомври  в града музей Евора и в Агуеда.

Плевенската школа печели тази награда за 18-ти пореден път. Наградата се присъжда ежегодно на най-добрите 10 арт школи, сред участници от цял свят, представили своите колекции от рисунки на Международния конкурс в Евора. Всички участници в конкурса са рисували на тема „Цветя и птици”.

Носители на Сребърни медали са Ерика Лишковска – 16г. и Йоана Габровска – 17г. Носители на Специални индивидуални награди са Калина Павлова, Гергана Тодорова, Огняна Габровска, Румен Константинов, Анелия Пелова и Анджелика Йоновска, научихме от ръководителят на арт школата Майя Ананиева.

Екипът на арт школа „Колорит”, който ще представи България, включва тринадесетгодишните Виктория Иванова и Калина Павлова и  Християна Дечева – 15г. Под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева плевенските талантливи момичета ще рисуват старата португалска архитектура на Евора и Агуеда, състезавайки се за наградите на международния пленер. Те ще вземат участие в и в редица културни и артистични изяви , ще пътуват до емблематични селища в Португалия, запознавайки се с тяхната култура и традиции.

Арт школа „Колорит” има свое извоювано място и артистично присъствие на международния конкурс и пленер в Евора. През тези 18 години децата на „Колорит” спечелиха над 600 награди – златни и сребърни медали, плакети, специални призове, почетни знаци и дипломи. На две деца от школата бяха организирани самостоятелни изложби. Школата има свои представителни изложби в  галерии в Евора и Монсараш.

Ръководителят на школата Майя Ананиева е носител на най-високите награди на международния форум – златни медали, специални призове, плакети, почетни знаци, дипломи. Носител е на наградата за най-успешен арт педагог. Тя бе избрана за куратор за България на международния проект „Моята страна – мой дом”  и представи  в Плевен изложба от избрани творби от международния пленер в Евора.

Снимки: Арт школа „Колорит” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: