Депутатът Пламен Тачев с важни предложения при обсъждане на изменения на закона за МВР

21.09.2017 11:47

Три предложения при обсъждане на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи направи днес в Народното събрание депутатът Пламен Тачев.
Да се разширят правомощията на полицейските органи на Главна дирекция „Гранична полиция”, които ще могат да осъществяват оперативно-издирвателната си дейност и разследване на престъпления, свързани с функционалната им компетентност, на територията на цялата страна.
Да се регламентира механизъм за сдружаване на доброволните формирования на национално ниво, както и условията, при които е задължително изграждане на локални системи, които да бъдат интегрирани с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване.
Да се въведе системата „е Call”, в съответствие с националното и европейско законодателство. „е Call” е спешно повикване от превозно средство на тел.112, направено автоматично за осъществяване на звукова връзка между пътниците в превозното средство и най-подходящия център за приемане на спешни повиквания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: