РИОСВ – Плевен и БДДР – Плевен с инициативи в 4 детски градини за Европейската седмица на мобилността

21.09.2017 11:42

РИОСВ – Плевен и БДДР – Плевен организираха инициативи в четири детски градини в Плевен за Европейската седмица на мобилността 16 – 22 септември. Eкспертите разказаха на малчуганите от ДГ „Чучулига“ за ползите от ходенето пеша, карането на велосипед и други алтернативни средства за придвижване . Децата се състезаваха с тротинетки на близкото до градината игрище . Седмицата на мобилността бе отбелязана и в детските градини „Иглика“ и „Ралица“ с беседа на тема „Заедно стигаме по-далеч“ Малчуганите се включиха и в разнообразни игри и състезания.


Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“, организираха инициатива и в ДГ „Теменуга“. Представени бяха мисията и целите на европейската инициатива и добри практики за опазване на околната среда. Децата проведоха състезание по безопастност на движението.


Всички участници в проведените инициативи получиха тениски, цветни моливи и книжки за оцветяване.
Европейската седмица на мобилността се провежда ежегодно в периода 16-22 септември.Тази инициатива насърчаване местната власт да въвежда и подкрепя мерки за устойчив транспорт и приканва хората да опитат алтернативен начин на придвижване, различен от автомобилния, не на последно място представлява една възможност за подобряване на качеството на въздуха, шумовото замърсяване и подобряване на условията на средата. През 2017 година „Европейската седмица на мобилността” се фокусира върху темата „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото „Заедно стигаме по-далеч“. Oфициален сайт на Европейската седмица на мобилността – http://www.mobilityweek.eu/.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: