Плевенският депутат Стефан Бурджев участва в среща за приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС

20.09.2017 10:35

Приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в областта на правосъдието и сигурността бяха обсъдени на среща в Народното събрание на 19-ти септември. В дискусията взеха участие депутати и представители на съсловни магистратски и неправителствени организации. В нея участва и народният представител от 15-МИР Плевен Стефан Бурджев, член на парламентарната Комисия по външна политика.


„Попитах министъра на вътрешните работи Валентин Радев за вътрешния ред и сигурността с оглед на миграционната заплаха и евентуалните потенциални заплахи от Близкия и среден изток – коментира за Плевен за Плевен Стефан Бурджев – Министър Радев отчете намаляване на миграционния поток и добрите отзиви от Международната агенция „Фронтекс“. “
„Моята препоръка беше да се вземат под внимание събития като референдума за независимост на Иракски Кюрдистан, предстоящ на 26-септември, както и да се настоява пред Европа за анализиране и превенция на такива потенциални заплахи, които могат да бъдат катализатор за голям мигрантски натиск, включително и към България.
Посочих също, че намаляването на мигрантската вълна към България се дължи и на ежедневните победи срещу силите на Ислямска Държава в Сирия и нейното намаляващо влияние върху жителите и територията на Сирия.“, заяви народният представител от Плевен.

Снимки: официален сайт на Народно събрание

#тагове:

НАЙ-НОВИ: