Ще събере ли турнирът за Купа „Плевен” европейски грандове в близките години?

18.09.2017 14:07

Очаквам интересен турнир и се надявам най-добрият да спечели и това да е „Спартак” – Плевен. Това коментира днес на пресконференция в пресклуба на БТА известният баскетболист Цветан Антов и областен координатор на ПП АБВ по повод предстоящия баскетболен турнир за Купа „Плевен”.

Антов припомни, че турнирът преди години е бил с международно участие като в Плевен са си давали среща едни от най-силните отбори и състезатели в Европа. И сега е имало идея турнирът да бъде международен като е била отправена покана към МЗТ – Скопие, но той е имал друг ангажимент. Надяваме се в следващите години да направим турнира с международно участие и той да се провежда преди началото на всеки сезон, добави Антов.

Тази година турнирът е и посветен на 140 години от Освобождението на Плевен.

Ще припомним, че на 20 и 21 септември в зала „Балканстрой“ в Плевен ще се проведе баскетболен турнир за Купа „Плевен“. Организатор е БК „Спартак“ (Плевен). Началото на първите срещи в двата дни ще е от 18 ч., а на вторите – от 20.30 ч. На 20 септември от 18 ч. един срещу друг ще се изправят „Левски“ и „Академик Бултекс 99“, а вторият финалист ще бъде определен между „Спартак“ и „Черно море Тича“ от 20.30 ч. Билетите за деня ще бъдат по 5 лева.

По повод селекцията на треньора на „Спартак” Александър Дяковски Цветан Антов коментира, че отборът няма да е аутсайдер. Ако в течение на сезона се намерят допълнителни средства, ще можем да засилим състава с поне още един състезател и то в подкошието, където е необходимо, добави още Антов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: