400 кг отпадъци събраха служители на Oбщина Червен бряг

16.09.2017 15:20

Близо 100 служители от общинска администрация се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”. Акцент в кампанията е Денят на голямото почистване, информират от Община Червен бряг. Мероприятието тази година за първи път се проведе през есента.

Едно от най-предпочитаните места за почивка и излети сред природата, е парк „Голеш“ в Червен бряг. С помощта на инструменти, чували и ръкавици общинарите събраха 400 килограма смет, която беше транспортирана в регионалната система за управление на отпадъците в гр. Луковит. След акцията гледката стана значително по-приветлива и красива. Освен затревените части и местата с храсти и дървета, бяха почистени пътеките, тротоарите и шосето, по което се достига до заведението във високата част на тази забележителна местност.

200 броя 50-литрови торби и ваучерите за гориво на стойност 200 лева, бяха осигурени от ПУДОС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда), а за инструментите и ръкавиците и извозването на отпадъците, се беше погрижила Община Червен бряг.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: