С обновена база Детска градина „Гергана“ посрещна 15 септември

15.09.2017 16:25

С обновена фасада и тържество детска градина „Гергана“ – гр. Плевен отбеляза днес първия учебен ден. Гост на празника на малчуганите бе председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Тържеството уважиха още Йонита Иванова – началник на отдел „Образование“ в Община Плевен и Маруся Додова – ст.експерт по предучилищно образование в Регионално управление на образованието.

„Светът през детските очи е едно чисто и прекрасно място, изпълнено с игри и веселие. Чрез игри и забавления ви предстои тепърва да научите много нови неща. Убеден съм, че с помощта и подкрепата на вашите преподаватели всеки ден вие ще преоткривате света! Училището и детската градина са място за нови знания, умения и приятелства. Бъдете здрави, забавлявайте се и се радвайте на детството си. А ние – вашите родители и учители, винаги ще бъдем до вас, за да ви подкрепяме“, обърна се към децата Мартин Митев. На директора на детската градина Таня Каменова и на целия преподавателски колектива той пожела все така с любов и отдаденост да се грижат за възпитаниците на „Гергана“ и да се радват на техните успехи.

При посещението си в ДГ „Гергана“ Председателят на Общинския съвет обърна внимание и на обновената фасада, с която детската градина посреща 15 септември. Той припомни, че с общински средства преди време е извършен основен ремонт и на покрива на учебното заведение. „Има, разбира се, какво още да се желае. Винаги може да разчитате на подкрепа от наша страна“, обърна се към директора на детската градина Мартин Митев.

Детска градина „Гергана“ се посещава от близо 140 плевенски деца. Днес най-малките бяха посрещнати с пита и мед от каките и батковците в предучилищната група.

Снимки и информация: ОбС-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: