В СУ „Крум Попов” – град Левски тържествено откриха новата учебна година

15.09.2017 12:18

В СУ „Крум Попов” – град Левски тържествено откриха новата учебна година. 530 са учениците на училището, като 70 от тях са първолачетата в три паралелки.

Училището понесе огромни щети от градушката това лято. Покривът се наложи да бъде  изцяло подменен за краткото време до началото на новата учебна година .

По традиция , с вълнуващо тържество  – изнасяне на училищното знаме, песни и стихове за родното училище , цветя и приветствия, ритуално преминаване през цветната шестица откриха новата учебна година в СУ „К.Попов”.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави учители, ученици и родители.”Никога до сега през последните пет години не съм очаквала с такъв трепет този ден. След градушката на 3 юли имахме огромно предизвикателство да предотвратим щетите ,да създадем условия в които днес вие деца и родители спокойно да прекрачите прага на училище „К.Попов” и не само на това училище. За мен 15 септември,  и очакването за 15 септември, започна на 10 август, като обратно броене.

Надявам се, че това което днес ще видите ще ви удовлетвори  и когато окончателно приключат ремонтните дейности  вие ще имате за изцяло  реиновирана сграда. Лятото беше усилно и с трепет очаквахме този ден…”Любка Александрова благодари на екипа на училището за прекрасното съдействие, увери родителите , че децата им са в добри ръце ,споделяйки  преките си  впечатления  от ежедневните контакти  с екипа на преподавателите  през последния месец и половина .Пожела родителите да подкрепят децата си и прекрасните, всеотдайни  учители в стремежа им да направят децата по- умни и по-добри. От сърце пожела успех на първолачетата  и всички ученици от първия до последния клас.

През тази година, освен хубав покрив, светли и просторни кабинети, Общината се надява да  успее да реализира и проекта за енергийна ефективност, за да имаме  прекрасно модерно училище”, каза Александрова и пожела успешна учебна година на всички.

Приветствено слово по случай откриването на новата 2017/ 2018 година поднесе зам. директорът по учебната част Наталия Чингова.

Поздравителен адрес беше получен от Председателя но Об С –Левски Дочко Дочев.

Сред гостите бяха: Петя Чолакова –гл.експерт „Образование ,култура и спорт”,Анна Петрова –представител на училищното настоятелство”Възраждане”,Полина Дончева – председател на обществения съвет.

Всички си пожелаха на добър час!

Снимки и информация : Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: