Мастърс турнир за момичета и момчета до 8 години се проведе в Плевен

11.09.2017 9:12

Калоян Шиков (ТК „Ямбол 2005“) и Александра Рангелова (ТК „Локо 98“, Пд) спечелиха Мастърс турнира за момичета и момчета до 8 г. от програмата на БФТ и ММС „Тенисът – спорт за всички“. Заключителната надпревара се проведе на кортовете на ТК „Плевен-ПСК“.
Калоян Шиков (ТК „Ямбол 2005“) победи във финала Руси Георгиев (ТК „Свиленград“) с 4:1, 4:2. На полуфиналите той даде само гейм на Иво Ганчев (ТК „Винсент“, Ст.З), а в първия си мач в схемата до 8-о място бе още по-категоричен срещу Димитър Топчийски (ТК „Авеню“, Бс) – 4:0. В спора за третото място в турнира Брайън Димов (ТК „Черно море Елит“, Вн) надигра с 4:0 Ганчев.
В първия ден от мастърса 16-те момчета играха в 4 групи по четирима, като първите двама от всяка се класираха в схемата за разпределение на местата от първо до осмо, а вторите двама – от 9-о до 16-о.
При момичетата регламентът беше същият. До финала достигнаха Александра Рангелова (ТК „Локо 98“, Пд) и Теодора Дамаскинова (ТК „Диана“, Сф), като титлата след 4:2, 4:0 спечели пловдивчанката. След като победи в група 4, тя се справи последователно и с Александра Антонова (ТК „СД Русе“) с 4:2, Михаела Бобева (ТК „Авеню“, Бс) с 4:2 и с Дамаскинова в спора за титлата.
В заключителната надпревара участваха финалистите от регионалните първенства на „оранжев“ корт, проведени през 2017 г., както и четирима с „уайлд кард“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: