Новата детска градина „Приказен свят“ в Плевен протече, а изпълнителят „Хуфу“ потъна вдън земя

11.09.2017 16:27

Две години след официалното откриване на Детска градина „Приказен свят“ – Плевен ситуацията там е далеч от приказна, като течовете са повсеместни, падат мазилка и плочки, а фирмата-изпълнител „Хуфу“, която е дала гаранция за качеството на строителство 20 години, се е покрила вдън земя. Това съобщи на днешния брифинг в Община Плевен кметът Георг Спартански. В Заседателната зала бе поканен и директорът на детското заведение Илияна Иванова, която онагледи със снимки и документи нелицеприятната картинка в поверената й детска градина.

Спартански припомни, че е отправял в Общинския съвет питания към предишния кмет проф. Димитър Стойков във връзка с нередности още при строежа на ДГ „Приказен свят“. Също така, той отбеляза, че не само, че изпълнението е било некачествено и не по предварително одобрения проект, но и откриването е закъсняло с година и девет месеца. За съжаление се оказах прав и сега търсим под дърво и камък фирма „Хуфу, която е известна с множество скандали в цяла България – най-вече с т.нар. малко НДК, подчерта кметът. Той посочи, че директорът на градината постоянно изпраща писма до местната администрация, като след това от своя страна Общината пише до спечелилата проекта за 1 млн. лв. фирма-изпълнител „Хуфу“, но оттам не отговарят на кореспонденцията.

В създалата се ситуация ръководството на ДГ „Приказен свят“ напълно основателно е в паника какво ще прави есента щом започнат дъждовете, след които пък следват снегове и минусови температури, каза още Георг Спартански. Той заяви, че със средства от бюджета си Община Плевен ще извърши ремонт на градината, но въпреки че към този момент удря на камък, ще продължи да търси връзка с „Хуфу“. Не може да вземеш 1 млн. лв. и да си оставиш ръцете, категоричен бе Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: