Александър Дяковски: Всички отбори ни смятат за аутсайдери, но ще се постараем да променим това

07.09.2017 15:57

За съжаление, миналогодишният състав на „Спартак“ се разпадна, като причините са до болка познати, но искам да е ясно, че няма човек от напусналите клуба, който да не е имал огромното желание да остане – всеки от тях обожаваше до болка и отбора, и града. Това заяви на пресконференция днес старши-треньорът на баскетболния „Спартак“ (Плевен) Александър Дяковски. Той отбеляза, че на фона на финансовите проблеми основната цел е била въпреки всичко „Спартак“ да продължи да съществува. Знаете, че дълго време не се чуваше нищо за клуба, появиха се слухове, че „Спартак“ ще приключи участието си в НБЛ, но за наше щастие това няма да се случи, категоричен бе старши-треньорът.

Дяковски отбеляза, че за „Спартак“ това е едно ново начало, като бюджетът на клуба ще е доста по-скромен от този през миналата година. Ще разчитаме главно на млади български момчета, в които сме видели перспектива и които по една или друга причина не са били оценени на друго място или пък са били отхвърлени, заяви той. Чужденците в отбора през този сезон ще бъдат двама – сърбинът с унгарски паспорт Даворин Кунтич и американецът Седрик Боуен. „Целта ни е да бъдем максимално конкурентни на останалите отбори, които през тази година си вдигнаха бюджетите, правят много сериозни селекции и ни броят за абсолютни аутсайдери. Ще се постараем да играем малко по-различен, нестандартен и неудобен баскетбол за другите тимове – т.нар. small ball с ниска петица, който да бъде по-агресивен и бърз и едновременно с това приятен за публиката. Убеден съм, че това е единственият шанс да се противопоставим на останалите“, каза още Александър Дяковски. Старши-треньорът не скри, че „Спартак“ ще разчита много и на подкрепата от страна на плевенчани. В тази тежка ситуация можем да успеем, само ако всички сме заедно и сме обединени, подчерта той.

Александър Дяковски не скри, че подкрепата от страна на бизнеса определено не е достатъчна, а единственото, което „Спартак“ може да предложи на фирмите, е реклама. Вярвам, че с новото начало и това ще започне да се случва и ще се намерят хора, които искат да помагат на баскетбола в Плевен, посочи треньорът. Колкото до помощта от страна на местната администрация, той заяви, че откакто кмет е Георг Спартански са отпуснати най-много пари за баскетбол, припомняйки за ремонта на покрива на зала „Балканстрой“ и предстоящата подмяна на паркета.

Чрез медиите Александър Дяковски се обърна към феновете, призовавайки ги да си купуват билети за мачовете на „Спартак“. „Знаете, че на почти всеки домакински мач залата е пълна, но приходите от билети са не повече от 500-600 лева. Проблемът е, че и от двата входа влизат много хора без билети – най-често такива, които навремето са тренирали баскетбол и вкарват със себе си още трима-четирима безплатно в залата. Поех инициатива са се издадат пропуски на видни бивши баскетболисти и журналисти, но да се ограничим дотам с влизащите без пари. Затова молбата ми към всички, които обичат „Спартак“, е да си купуват билети. Само така могат да помогнат на клуба“, заяви Дяковски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: