Люси Дяковска ще пее българския химн на старта на баскетболната Купа „Плевен“

07.09.2017 15:08

На 20 и 21 септември в зала „Балканстрой“ в Плевен ще се проведе баскетболен турнир за Купа „Плевен“. Организатор е БК „Спартак“ (Плевен), а идеята за възстановяването на проявата, която много от феновете на баскетбола помнят, е на старши-треньора на тима Александър Дяковски, който разкри подробности за надпреварата днес в пресклуба на БТА. Заедно с него в срещата с журналистите участваха баскетболистите на „Спартак“ Константин Коев и Герасим Николов, който ще носи капитанската лента през новия сезон.

Дяковски сподели, че турнирът за Купа „Плевен“ е посветен на 140 години от Плевенската епопея и участие в него, освен домакините от „Спартак“, ще вземат също „Левски 2014“ (София), „Черно море Тича“ (Варна) и „Академик Бултекс 99 (Пловдив). Отдавна имам желание да възстановим този турнир, който е бил и с международно участие, като и тази година искахме да поканим чужд отбор в лицето на МТЗ (Скопие), но поради ангажименти македонците няма да могат да се включат, посочи той. Дяковски изрази надежда, че турнирът отново ще се превърне в традиционен и благодари на главните „виновници“ той да се случи – фирмите „IT Design“, „Лазарова“, „КРЕЗ“ и „KHM Textil“.

Началото на първите срещи в двата дни ще е от 18 ч., а на вторите – от 20.30 ч. На 20 септември от 18 ч. един срещу друг ще се изправят „Левски“ и „Академик Бултекс 99“, а вторият финалист ще бъде определен между „Спартак“ и „Черно море Тича“ от 20.30 ч. Билетите за деня ще бъдат по 5 лева. Неслучайно поканихме тези отбори, тъй като и трите играят атрактивен баскетбол, а също така са водени от атрактивни треньори в лицето на Дарин Великов („Черно море Тича“), Асен Николов („Академик Бултекс 99“) и Тити Папазов („Левски“), отбеляза старши-треньорът на „Спартак“.

За официалното откриване на турнира е подготвена специална изненада, анонсира още Александър Дяковски. Гост ще бъде световноизвестната сестра на треньора на „Спартак“ Люси Дяковска, която ще изпълни химна на Република България. „Голямата ни амбиция е в залата да дойдат максимално много хора – и то такива, които не са баскетболни фенове. Нека доведат и децата си и да ги запалят по баскетболната игра“, призова Дяковски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: