Следващите олимпийски шампиони да тръгнат от 50-ия випуск на Спортното училище, пожела кметът Спартански

01.09.2017 13:55

С посрещане знамето на училището и издигане на националния трибагреник започна днес тържественото откриване на юбилейната 50-а учебна година в Спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен. „Отново на вас се пада честта да откриете учебната година в България, но кой, ако не спортистите, дават началото”, се обърна към учители, ученици и гости на празника кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Той припомни в обръщението си скорошните успехи на плевенчаните гимнастичката Невяна Владинова и на атлета Тихомир Иванов и невероятните им представяния. „Те са новото спортно лице на България. Снощи победният гол в двубоя с Швеция, която не сме надвивали от 50 години, бе дело на плевенчанина Ивайло Чочев. Така че плевенската спортна школа винаги е носила титли на България. На вас се пада честта да продължите тази традиция. Пожелавам в спортния ви път често да слушате химна на балкански, европейски и световни първенства и на олимпийски игри – за ваша чест и гордост и за слава на Плевен и България. На добър час и бъдете здрави”, каза още г-н Спартански.

Празникът продължи с демонстрации на различни видове спортове. Директорът на Спортното училище Пламен Георгиев лисна менче пред новото попълнение – петокласниците, които първи прекрачиха училищния праг.

Снимки: Пресцентър, Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: