В Спортното училище в Плевен тържествено откриха новата учебна година

01.09.2017 11:17

Областният управител Мирослав Петров приветства ученици и учители в Спортното училище „Георги Бенковски“ – Плевен с началото на новата учебна година. „Започва една вълнуваща учебна година, която в зависимост от вложеното усърдие, развит талант и доза късмет може да се превърне в незабравима за всеки от вас.“, обърна се към учениците областният управител Мирослав Петров. Той напомни, че спортно училище в Плевен е дало старт на кариерата на велики спортисти – олимпийски, европейски и световни шампиони.“ Следващите, чиито имена може да се запишат със златни букви в българската и световната спортна история може да сте вие! Бъдете здрави и последователни в преследването на целите си! Желая успешна нова учебна година на всички!“, каза още господин Петров.

Приветствие към учениците и учителите в Спортното училище от името на министъра на спорта Красен Кралев отправи и главния секретар на Министерството на спорта Асен Марков. „Убеден съм, че в празничен ден като този, прекрачвате прага на вашето училище, готови да покорявате нови спортни висини и да постигате амбициозни цели. Вярвам, че заедно като партньори ще развиваме успешно българския спорт. На добър час!“, се казва в поздравителния адрес от министър Кралев.
Тържеството продължи с демонстрации на ученици в различните спортове – акробатика, карате, бокс, борба, футбол, волейбол. Изненадата зази година бе предизвикателството към официалните гости да се включат в демострациите. Така областният управител на Плевен Мирослав Петров за кратко стана част импровизираната футболна тренировка на младежите.
С лисването на менчето с вода директорът Пламен Георгиев даде символичен старт на учебната година и покани най-малките първи да прекрачат прага на училището.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: