Районна прокуратура – Левски предаде на съд непълнолетен за извършено блудство

29.08.2017 11:28

Районна прокуратура – Левски внесе в съда обвинителен акт срещу 15-годишен за извършено блудство.

Обвинението срещу И. А. на 15 години е за това, че на  неустановен ден през периода 02.04.2017 г.-27.04.2017 г. и на 28.04.2017 г. в град в област Плевенска в Център за настаняване на семеен тип за деца без увреждания, като непълнолетен, но като  могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление – с две деяния, които осъществяват по отделно състав на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината –  чрез употреба на сила, извършил действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице ненавършило 14 г.  възраст /11-годишно момиче/ което не разбира свойството и значението на извършеното. За това информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Престъпление по чл.149, вр. чл.63, вр. чл.26 НК.

Обвиняемият  със заповед на Дирекция „Социално подпомагане“ – Свищов бил настанен в център за деца, поради отказ на родителите да полагат грижи за него. В същият център била настанена и пострадалата. След настаняването, обвиняемият при съвместното му пребиваване с други деца извършил редица нарушения на правилата, като голяма част от тях били свързани с проява на агресия – вербална и физическа. Такава извършил и срещу  пострадала,  което породило в нея постоянен страх от обвиняемия.

На неустановен ден през периода 02 – 27.04.2017г. обвиняемият влязъл в пералното помещение и заварил пострадалата, която прибирала изпраните дрехи. Обвиняемият се възползвал от страха на момичето и извършил блудствени действия спрямо него. Няколко дни по-късно пострадалата  била  в общото фоайе, където като дежурна почиствала. Обвиняемият  отишъл при нея и започнал да я блъска към коридора, където се намирала неговата стая. След влизането в стаята употребил сила и отново извършил блудство спрямо малолетната. Разстроена от проявената агресия постдаралата споредила за случилото се със служител на центъра.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: