Изискване: Търговските обекти в „Кайлъка” да имат сключени договори за сметопочистване

29.08.2017 11:37

Собствениците на търговски обекти на територията на парк „Кайлъка” да бъдат задължени да сключват договори за сметопочистване – за това се споразумяха на работна среща в Областна администрация днес областният управител Мирослав Петров и кметът на Плевен Георг Спартански. За това информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

Инициатор на срещата бе областният управител господин Петров. На нея присъстваха още неговият заместник д-р Красимир Трифонов, арх. Трифон Иванов – директор на Дирекция „АКРРДС” в Областна администрация и Павлина Тодорова – началник отдел „Екология” в Община Плевен.

Предложението от страна на областния управител бе да се изиска чрез анекс от фирмите, осъществяващи търговска дейност на територията на парк „Кайлъка”, да осигурят почистването на обектите и извозването на сметта, генерирана в тях, така че да се спазват необходимите хигиенни норми. Сметосъбирането ще се извършва на обособени места в зоната на търговските обекти, до която трябва да бъде осигурен достъп за извозващите автомобили. „Влагаме много усилия за поддръжката на парк „Кайлъка, но без будната гражданска съвест на хората и ангажиментът им към това да пазят чистотата там, всяко усилие ще остава бе съществен резултат”, коментира областният управител Мирослав Петров.

„Има достатъчно кошчета в „Кайлъка”, които се изхвърлят регулярно, така че боклуците да се изхвърлят на указаните за това места, а не по алеите и тревните площи”, подчерта той. Петров допълни, че служител на Областна администрация е натоварен изцяло с контрола върху поддръжката на приветлив вид на парка и при установена нередност, той е ангажиран да сигнализира Областния управител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: