Разкриха ало-измамник, взел пари от двама възрастни плевенчани

28.08.2017 10:21

На 15 юни 2017 година във Второ РУ – Плевен е получен сигнал от 85-годишен жител на Плевен, ж.к. „Сторгозия“ за това, че на 14 юни за времето от 09,00 часа до 12,00 часа неизвестен извършител чрез позвънявания на стационарния му телефонен номер се представил за полицейски служител. Под претекст, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници го накарал да изхвърли през терасата на апартамента си сумата от 3 600, припомнят от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установен и задържан 21-годишен от село Глогово, общ. Тетевен, който е взел парична сума. Полицейско разследване е установило, че същият извършител на 15 юни 2017 година за времето от 14,00 часа до 16,00 часа чрез позвънявания на стационарния телефон на 87-годишна плевенчанка се представил за полицейски служител и по същата схема – за залавяне на телефонни измамници я накарал да изхвърли през терасата на жилището си сумата от 3 400 /три хиляди и четиристотин/ лева.

21-годишният е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209, ал. І от НК. Разпитан е пред съдия в Районен съд – Плевен. Признава вината си като дава подробни обяснения. По случая работиха служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ – ОД на МВР – Плевен и служители на Второ РУ – Плевен под ръководството на прокурор от РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: