Зони за отдих и спорт ще има в „Мястото” на Плевен

28.08.2017 17:19

Зони за спорт, отдих, забавление и социални контакти ще има в „The Spot – Мястото” на Плевен. Както вече писахме то ще се оформи в градинката между улиците „Браила”, „Христо Ясенов” и „Одеса”. Ще се запази и оформи зеленината в парка, ще има зони за спорт – тенис маса, баскетболен кош, вратички за мини футбол, детски кът със съоръжения от дърво и стари автомобилни гуми, допълнително ще бъдат изградени и места за отдих и социални контакти. Това стана ясно на срещата между урбаниста от BGAktiv Тодор Кесаровски, Линка Михова, ръководител на проекта в Плевен и председател на Международна академия за детско-юношески туризъм и краеведство /МАДЮТК/ – България и родители от квартала.

От 17 август се събираха предложения от живущите в квартала за това как да изглежда парка, какво да бъде изградено в него, за да е предпочитано място за отдих и спорт. Реалното облагородяване ще стартира на 1 септември като в него ще бъдат ангажирани млади хора от града и доброволци от района около парка.

Проектът „Тhe Spot – Мястото” се реализира в партньорство с Община Плевен и с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. Техническото разработване е на урбанисти на BGAktiv, а във всички етапи ще бъдат привлечени да участват млади хора от града.

Общински съвет – Плевен одобри схемата за изграждане на новата спортна площадка за фитнес на открито на заседанието си през м. май тази година. Откриването на съоръжението ще е на 9 септември от 10.00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: