Защо „Кайлъка” е толкова мръсен? /снимки/

27.08.2017 14:20

Неделя. Парк „Кайлъка” – както се казва цял Плевен е излязъл на разходка. Едни спортуват, а други просто се любуват на летния ден.

Цялата тази хармония обаче е рязко нарушена от разхвърляните около кошчетата за боклук различни отпадъци. И то в парка – символ на Плевен, най-посещаваното място в почивните дни и през летните, и през зимните месеци. Гледката е особено неприятна в района на ресторант „Пещерата” и в пространството около мостчетата и заведението след бариерата при езерото.

Не знам защо отпадъците са извън кошчетата за боклук – дали са виновни бездомните кучета или отново нощем са вилнели вандали. Днешната ситуация обаче е факт.

В същото време на много места в обичания от плевенчани парк ясно си личат и мини сметища, образувани от нехайни хора, които просто ги мързи да изхвърлят опаковката от вафлата си или кенчето от бира и безалкохолно в поставените кошчета.

Защо „Кайлъка” е толкова мръсен?

П.С. Само преди дни кметът свика среща с представителите на почистващите фирми в града именно по темата с чистотата и как пазим Плевен.


#тагове:

НАЙ-НОВИ: