Владислав Николов и Мартин Митев поздравиха жителите на Тученица и Търнене за празника на селата

26.08.2017 11:00

„Традициите поддържат единна всяка една общност и фактът, че вече няколко години провеждането на празника на село Тученица се реализира с такъв успех, показва колко важни за хората са тези празници. Уверен съм, че днес тук ви събира уважението един към друг и към кмета на Тученица Наталия Кръстева, разбира се, и обичта към това китно село. Бъдете здрави и щастливи! Нека предстоят още много такива празненства!”, обърна се към хората народният представител Владислав Николов. Празника на селото уважиха и общинските съветници от групата на ГЕРБ д-р Йордан Георгиев, Христослав Михайлов и Йордан Грижов.

От името на жителите на Тученица Наталия Кръстева благодари на депутата Николов и на партия ГЕРБ за помощта, „оказвана както за хубави поводи, като този, така и в трудни моменти”.
Кръстева обеща да продължи традицията и празникът на село Тученица да събира в края на август близки и приятели на мегдана.
„Нека благодатта се изсипе върху вас и семействата ви.”, пожела на присъстващите председателят на ОбС в Плевен Мартин Митев. Той приветства готовността на жителите на Тученица да бъдат заедно и в делник и в празник, което на практика прави селото изпълнено с живот и надежди.

С водосвет бе осветен традиционния за случая курбан, а селото и неговите жители – благословени със здраве и дълъг живот. А празникът продължи с вити български хора.
Под звуците на народната музика, хванати ръка за ръка, празнуваха и в Търнене. Младият кмет Преслав Панов успя да събере хората в центъра на селото, за да се веселят заедно, загърбили трудности и различия. Събитието уважиха народният представител Владислав Николов и председателя на ОбС Мартин Митев. Те пожелаха спокойствие и хармония в живота на жителите на Търнене и успех в начинанията на кмета в името на добруването на населеното място.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: