Иван Звездев отново ще оценява кулинарни изкушения на фестивала в Асеново днес (програма)

12.08.2017 8:00

За седми път село Асеново ще бъде домакин на Международния кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село“. Традиционното събитие ще се проведе днес от 9 ч., а организатори са Народно читалище „Петър Парчевич 1927“ – Асеново и Община Никопол. Стартът на дегустациите ще бъде даден в 9.30 ч., като кулинарните изкушения ще бъдат оценявани от комисия с председател Иван Звездев и членове Ангел Ангелов и Янко Янчев.
За поредна година участниците ще мерят сили в конкурса „Аз приготвих банатско ястие”, а също така и в надпреварата ”Вече приготвям банатско ястие”. За победителя ще бъде осигурена специална награда и приз „Баш майстор на банатското ястие”. 2017-а е обявена за Година на петела според китайския хороскоп и по този повод организаторите отправят предизвикателство участниците да приготвят ястие с петел или оформлението му да прилича на петел.
За втори път пък ще се проведе забавното състезание „През сълзи към победа”. Целта е всеки участник да обели и нареже на ситно определено количество лук. Желаещите се записват в щаба в деня на фестивала до 09:00 ч. Изборът ще бъде оценен въз основа на скорост и ще се има предвид колко на ситно е нарязан лукът. Победителят ще е един и ще получи специална награда и грамота. Част от програмата е и изложбата „Кулинарно вдъхновение“, в която ще бъдат представени съвременни рецепти и food design с отделно оценяване и награди.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: