Обучение на членове на дружествата на хората с увреждания се проведе в Гулянци

11.08.2017 12:05

Активът на дружествата при Общинската основна организация на хората с увреждания проведе обучение на хижата на Община Гулянци, край брега на река Дунав. Гост на мероприятието беше новият председател на РО на ХУ гр. Плевен Николинка Димитрова. Тя поздрави местната структура за инициативността, ентусиазма и активната дейност и съобщи, че организацията е сред първенците в региона.
Обучението откри председателят на Общинската организация Пепа Владимирова. Тя очерта линията на работа на председателите и касиерите на дружествата, на ревизионната комисия и нейните функции, като подчерта, че от инициативността за изпълнение и следване на насоките, приети на годишното събрание, зависи оцеляването, развитието и усъвършенстването на ОбОО – Гулянци. През годините местната структура е доказала своята ефективност в работата за интеграция на хората с увреждания, активното им включване в социалния и обществен живот на общината и не на последно място в оказването на помощ при справянето с ежедневните трудности. Пепа Владимирова сподели още, че това не би било възможно без огромната материална и морална подкрепа на кмета на общината Лъчезар Яков и Общинска администрация. В рамките на обучението актива на дружествата получи отговори на текущи организационни въпроси, както и разяснения по документалната част от работата.

В заключение председателя на организацията запозна присъстващите с писмо, в което УС на СИБ призовава институциите в България да инициират и приемат законодателни промени, които да осигурят нормални условия за живот и равни права на хората с увреждания и да не се допуска изпадането им под линията на бедност.

Срещата – обучение завърши с музикална програма на Вокалната група при дружеството на ХУ в гр. Гулянци и обяд, осигурен от кмета на общината Лъчезар Яков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: