С куп отличия приключи творческият сезон за читалището в Асеновци

09.08.2017 11:22

В дните от 3 – 6 август се проведе VІІ- ми НФФ „Фолклорен извор-2017” – Царевец, община Свищов. Професионално жури в състав: Юлия Цанкова – председател и членове: Гуна Иванова, Силва Хачерян, Даниел Спасов, Елена Кутева, Димитър Манов оценяваха участниците в различни категории на фолклорното изкуство. Повече от 5000 самодейци се състезаваха и показаха своите таланти. На 5 август самодейци от НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци, общ. Левски представиха своите таланти в областта на певческото изкуство. Те успяха да впечатлят журито със своите изпълнения, за което бяха наградени на тържествената церемония последната вечер със златен плакет „Постоянство и традиция” и парична награда, а Радослав Иванов на 12 г. получи награда от ВИВАКОМ – смартфон.


Отделно съставите са наградени както следва: Златен медал за ЖФГ „Осъмски ритми”, златен медал за фолклорен квартет „Юначета”, златен медал за Радослав Иванов, златен медал за НЧ „Съзнание 1894” за цялостно представяне в областта на певческото изкуство и бронзов медал за Шазие Руменова на 17 г.


„Това е голямо признание за нас, всички самодейци от нашето читалище! Благодаря на всички за упоритостта и постоянството, които въпреки жегите и почивните месеци не спряха да посещават читалището и целогодишно работят, за да докажем, че можем; деца и възрастни работихме неспирно, за да продължим традициите и фолклора в нашето село, за което и бяхме удостоени с голямата награда: „ПОСТОЯНСТВО И ТРАДИЦИЯ”! Благодаря и на оркестъра, под чийто прекрасен съпровод изпълнявахме нашите народни песни! Бъдете живи и здрави всички самодейци, Бог ни е дал талант и ние трябва да го показваме и да не спираме да творим“, споделя Петранка Стефанова – секретар и художествен ръководител на групите при НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: