Над 3700 вече поискаха помощ за отопление през зимата в област Плевен

07.08.2017 15:02

Само през юли подадените молби за помощ за отопление през предстоящия есенно-зимен сезон в област Плевен са 3731. Ще припомним, че началото на кампанията бе 17 юли.

До момента 556 са издадените заповеди за отпускане на помощта, 539 са за твърдо гориво в пари, а за ток – 17, информира Рени Караиванова, директор на РД „Социално подпомагане” – Плевен. Останалите подадени молби се обработват. Има и 34 заповеди за отказ, най-вече заради по-висок доход. 12 от тях са в община Кнежа, 4 в Белене, 9 в Плевен, 9 в Червен бряг.

Ще припомним, че 365,10 лв. е помощта за предстоящия отоплителен сезон. Тя ще се изплаща в пълен размер еднократно, а не както предишни години на два пъти.

При отопление с топлоенергия, електроенергия или природен газ целевата помощ се предоставя в пари на правоимащото лице или семейство. При отопление на твърдо гориво помощта се предоставя в пари на правоимащото лице или семейство или на търговец на твърдо гориво, който е осъществил доставката, при изрично отразено в заявлението-декларация желание от страна на лицето или семейството.

Крайния срок за подаване на молбите в дирекциите „Социално подпомагане” е 31 октомври.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: