В празник за Плевен се очаква да се превърне Суперкупата на България „Анаконда Къп 2017″

03.08.2017 13:33

Плевен ще бъде домакин на финала за Суперкупата на България на Българска асоциация мини футбол между отборите на „Сборная“ (Благоевград) и „Лев Инс“ (София). Събитието е насрочено за 2 септември от 18.00 часа на Спортен комплекс „Замъка“. Клуб „Анаконда“ ще бъде генерален спонсор на проявата, за която повече днес на пресконференция в БТА разказаха лидерът на БАМФ – Плевен Димитър Николов, главният мениджър на Асоциацията Пламен Божидаров, Братан Братанов – председател на БАМФ и Стоян Томов – собственик на клуб „Анаконда“.

Пламен Божидаров сподели, че „Сборная“ е победител в Шампионската лига на България, в която участие взеха 60 отбора, а „Лев Инс“ е носител на купата в Лига България. За срещата, която се очаква да се превърне в празник за Плевен, са поканени представители на БАМФ от цялата страна, хора от бизнеса, членове на БФС. За „Сборная“ и „Лев Инс“ двубоят ще бъде и своеобразна генерална репетиция преди участието им в клубната Шампионска лига в Словения от 7 до 10 септември, където ще се срещнат 108 отбора от Стария континент. Освен „Сборная“ и „Лев Инс“, България ще бъде представена от още 6 тима. Надявам се догодина в Шампионската лига да има представители и от Плевен, тъй като тук мини футболът се развива изключително успешно, за което искам специално да благодаря на президента на БАМФ – Плевен Димитър Николов, отбеляза Пламен Божидаров.

По думите на Божидаров, мини футболът се е превърнал може би в най-бързо прогресиращия спорт в България. Той посочи, че към момента има 28 центъра, 850 отбора и над 16 000 футболисти, а само в столицата отборите са 260. „Сериозен е прогресът и на ниво национален отбор. За първа година направихме сборен отбор, който участва на Европейското първенство, провело се в средата на юни в Бърно, Чехия. Там нашите момчета записаха победи над отборите на Германия (4:3) и Украйна (2:1), срещу Полша завършиха реми (1:1), а на осминафиналите отстъпиха с минималното 1:0 от домакина Чехия“, обобщи главният мениджър на БАМФ. Божидаров не скри, че България има амбиции да е домакин на Европейско първенство през 2019-а, а защо не и да стане еврошампион.


От своя страна, Димитър Николов посочи, че за разлика отпреди нещата в Плевен са тръгнали рязко в положителна посока. Променихме много неща относно регламент и визия на Асоциацията в града, което беше огромен риск, но в момента само трупаме дивиденти от това, за което благодаря за помощта от страна на ръководството на БАМФ, заяви Николов. Той отбеляза, че в момента отборите, участващи в различните формати, са над 20, като изрази надежда броят им през следващите години да се увеличи още. Лидерът на БАМФ – Плевен благодари и на собственика на Клуб „Анаконда“ Стоян Томов за безрезервната подкрепа, като в знак на благодарност от името на БАМФ бизнесменът получи почетен плакет. Спортът е от огромно значение – особено за подрастващите, и е крайно време да изкараме децата от домовете им, където стоят по цял ден пред компютрите и да ги мотивираме да спортуват повече, категоричен бе Томов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: