Над 250 ще са участниците във фестивала в Асеново, майстор Ангел пак ще готви вкусотии в Юнашкия тиган

03.08.2017 15:01

Над 250 ще са участниците в тазгодишния седми Международен кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село“, съобщиха организаторите на събитието от Народно читалище „Петър Парчевич 1927“ – Асеново и Община Никопол. Както „Плевен за Плевен“ писа, проявата ще се проведе на 12 август от 9 ч. Предвидени са общо шест състезания и изложби за храни. Над 50 участници ще приготвят традиционни храни, 21 ще се борят за награда „Кулинарно вдъхновение“, а 10 – за приза в раздел „Година на петела“. В раздела фолклор ще участват 15 формации.

На живо петима кулинари ще премерят сили за отличието „Баш майстор на банатското ястие“, а други 5 ще покажат майсторство с вече приготвено банатско ястие. Милена Иванова ще демонстрира „Точене на листа“, Над 10 участници ще крачат „През сълзи към победа“ и още толкова ще режат зеленчуци за специалното участие на Юнашкия тиган и Ангел Ангелов от Академия „Кулинарен историк“ – Копривщица с помощници Велислава и Теодор.
Отново гост ще бъде почетният председател на фестивала Иван Звездев, но този път ще има подкрепата на малкия Иванчо – добър кулинар, който заедно с малката Мишел от Асеново ще участват в приготвянето на банатския обяд „Паприкаш с месо“ за всички участници и гости.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: