Хавайско парти за „Северняците“ на брега на Егейско море (галерия + видео)

02.08.2017 18:40


От емоционално участие в Гърция се завърнаха танцьорите от Клуб „Северняците“ – Плевен, научихме от неговия ръководител Джейлян Демирев. Плевенчани са участвали в Международния фолклорен фестивал „Духът на Платамонас“, провел се от 22 до 27 юли в южната ни съседка. Освен нашите представители и танцьори от Гърция, в проявата са участвали още колективи от Полша и Румъния.

 

Получи се една страхотна почивка за клуба, тъй като програмата не бе натоварена и имахме достатъчно време за плаж и разходки, сподели Джейлян Демирев. Кулминацията на гостуването в Гърция е било отбелязването на рождения ден на ръководителя на „Северняците“ на 26 юли, който е получил като подарък от своите възпитаници хавайско парти на плажа. Беше една прекрасна емоция, като танцьорите от клуба се бяха подготвили предварително с костюми, реквизит и – разбира се, както подобава за подобно тържество – с огърлици от цветя, разказа Демирев. Той не скри, че за един ръководител няма по-голям подарък от това неговите възпитаници да засвидетелстват уважение и обич. Ние, хореографите, работим всеотдайно за каузата си и именно в подобни моменти си казваме, че има смисъл от това, което правим, категоричен бе той.
Макар и да сме в разгара на отпускарския сезон, участията за „Северняците“ не спират. От 18 до 20 август те ще участват във Фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Пътуваме с група от 60-70 човека, като ще представим две автентични хора, сподели Демирев. Той анонсира, че все още има места и всеки, който желае да се потопи в магията на фестивала, дори и без да танцува, може да се присъедини към плевенската група, като заяви участие на телефони 0885 314 991 и 0878 853 063 – Джейлян Демирев.

След съвсем кратка почивка за „Северняците“ предстои ново пътуване зад граница. От 25 до 29 август клубът ще вземе участие в Международен фолклорен фестивал, който ще се проведе в Афионкарахисар, Турция. Това ще е третото ни участие в този фестивал, като тази година ще се включат колективи от 12 държави, разказа още Демирев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: