Прием за платено обучение по медицина обявява Медицински университет – Плевен от днес

02.08.2017 11:55

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) днес ще запълни местата си за редовно обучение по държавна поръчка в магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ след трето класиране. Две са момичетата с максимален бал 36.00, приети в специалност „Медицина“, които са се записали в първи курс – Бетина Мукова от гр. Славяново и Илона Йорданова от гр. Враца. Продължава записването на новоприетите студенти в бакалавърските специалности на факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и Медицинския колеж, като днес излиза второто класиране на кандидатите.
Също от днес МУ-Плевен обявява прием за платено обучение на студенти по Медицина, въз основа на решение на Академичния съвет на висшето училище и на Закона за висше образование. За местата платено обучение в специалност „Медицина“ могат да подадат документи кандидати, които са положили успешно приемните изпити в МУ-Плевен, но не са приети по държавна поръчка. Висшето училище ще приеме на квотен принцип 16 студенти по Медицина срещу заплащане – 10 момичета и 6 момчета. Годишната такса за обучение срещу заплащане по Медицина за учебната 2017/2018 година е 6 790,50 лв. Кандидатите за платено обучение могат да подадат документи в срок от 7 до 11 август в Учебен отдел на Ректората или онлайн чрез сайта на университета. Първото класиране ще излезе на 11 август, а от 14 до 16 август новоприетите студенти за платено обучение ще могат да се запишат.
След попълване на местата по държавна поръчка и за бакалавърските специалности, МУ-Плевен ще обяви прием за платено обучение във Факултет „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и в Медицински колеж.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: