БСП – Плевен категорично се обяви против преобразуването на Центъра за градска мобилност

01.08.2017 11:50

БСП – Плевен винаги се е водила от интересите на плевенчани и именно поради тази причина и петимата ни съветници гласуваха категорично против преобразуването на Общинското предприятие „Център за градска мобилност“ в ЕАД. Това заяви на пресконференция днес лидерът на общинската организация на БСП – Плевен Свилен Атанасов. На срещата с медиите участваха още общинските съветници Емил Райков, Цветко Цветков и Бойко Тодоров. Атанасов посочи, че всеки един общински и областен център трябва да разполага с общински дружества и предприятия. По своята същност те гарантират както работна ръка, така и част от плащанията на Община Плевен, посочи председателят на БСП – Плевен.

Той не скри, че има още какво да се желае, като сподели, че заедно с колегите си в ОбС – Плевен от БСП имат готовност за организирането на дебат по темата с последващата категоризация на Автогара Плевен. Смятам, че все още може да се реагира в тази насока и категорично заявявам, че тази тема ще бъде повдигната в местния парламент, отбеляза Свилен Атанасов.

От своя страна, Цветко Цветков посочи, че БСП не е подходила тясно политически по казуса с Центъра за градска мобилност, отбелязвайки, че след първата сесия по темата бе направено отлагателно вето, като то в значителна степен бе обогатено с аргументи за незаконосъобразността за преобразуването на ЦГМ от страна на Областна администрация. Това ни показа, че сме на една категорично вярна позиция, подчерта Цветков. Общинският съветник отбеляза, че няма как да се посегне на едно такова предприятие, когато тенденциите през последните 6-7 години показват, че то се развива успешно, приходите му ежегодно нарастват с по 100-150 хил. лв., а печалбата му – с по 100 000 лева на година, като в Общината от неговата дейност влизат приходи от около 1.2 млн. лв. Тенденцията през тази година е резултатите на Центъра за градска мобилност да са още по-високи, не само защото се разшири синята зона и отново на територията на Плевен функционира „паяк“, но и защото системата за контрол и отчетност води до това, че всеки един лев отива по сметките на Община Плевен, изтъкна Цветко Цветков. Нашата задача и занапред ще бъде да подкрепяме общинските предприятия, да подпомагаме ръководствата им като съветници, за да могат те да развиват стопанската си инициатива, защото тя има и мащабна социална функция, обобщи Цветков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: