С информационен ден приключи проектът „Тридневен уъркшоп „Здравей, мое лято“ на Сдружение „БАЛИЗ“ –Плевен

01.08.2017 16:22

С информационен ден приключи проектът „Тридневен уъркшоп „Здравей, мое лято“ на Сдружение „БАЛИЗ“ –Плевен.

На събитието, проведено вчера, присъстваха представители на общинска администрация-Плевен, Дирекция Социално подпомагане – Плевен, специалисти от социални услуги в града и съмишленица от неправителствения сектор, родители на деца, участвали в инициативата.

След представяне на проекта, присъстващите имаха възможност да запознаят с цялостната организация на мероприятието и да споделят емоциите на участниците, гледайки снимки и видео клипове на дейностите от тридневния уъркшоп.

Тематичната дискусия „„Как контакта с природата стимулира детското развитие“ обедини присъстващите в мнение потвърждаващо положителното влияние на изнесените дейности и терапевтични занимания с природни материали върху комплексното детско развитие.

„В рамките на проектната инициатива се предостави възможност на 20 деца и техните придружители безвъзмездно да участват в тридневен уъркшоп сред природата, инициативата се проведе в гр. Дряново хотелски комплекс „Поп Харитон“, в унисон с идейната концепция уникалността на природата на това място направиха тези три дни наистина смислени и наситени с положителни емоции.

Работата с естествени материали е силно стимулираща сензориката, успокоява и възпитава и в приложните занимания това определено се усети по този начин.

В рамките на проекта проведохме анкети за обратна връзка с родителите, а обобщението им недвусмислено сочеше висока оценка за цялостната организация на мероприятието и необходимост от провеждане на такива дейности. За нас най-важната обратна връзка от тази дейност се изразяваше в усмивките и емоциите на децата, това е и стимулът ни въпреки всичко да продължим да търсим допълнителни възможности за реализация на такива дейности.

Информационният ден за нас е не само част от дейността по проекта, за нас е повод да предадем тази емоция на всички присъстващи в залата“, сподели г-жа Габриела Аспарухова, ръководител на проекта.

Снимки: ЦСРИ – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: