Областните управители от Северозападния район подготвят общо предложение за инфраструктурни ремонти

25.07.2017 16:14

Заместник-областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов участва във втората работна среща на областните управители на петте области в Северозападния район – Плевен, Враца, Ловеч, Монтана и Видин. Домакин бе областният управител на Монтана Росен Белчев.
Повод за срещата бе идеята за изготвяне на регионално предложение във връзка с актуализацията на Целенасочената инвестиционна програма за Северозападен район.
Областните управители взеха решение да бъде изработено единно аргументирано предложение за инфраструктурни ремонти на второкласна и третокласна пътна мрежа, обща за две или повече области или от важно национално значение. Наред с това в предложението ще бъдат включени и пътни участъци III клас на територията на всяка от областите, които се нуждаят от спешен ремонт.
Подложени на обсъждане бяха маркираните от всяка Област пътища, отговарящи на критериите, приети от областните управители. 31 август е крайният срок за обобщаване на данните и за изготвяне на предложение за регионална инфраструктурна рамка във връзка с актуализацията на Целенасочената инвестиционна програма за Северозапазен район. То ще бъде поставено на вниманието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в началото на август.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: