Тони Димитрова ще е специален гост на тазгодишния празник в Никопол (програма)

21.07.2017 10:24

Богата и разнообразна програма е подготвила Община Никопол по повод празника на града „Никопол – традиция и съвременност“, който ще се проведе от 10 до 13 август, съобщават от местната администрация. Началото ще бъде поставено на 10 август, четвъртък, в 18 ч. на спортната площадка на СУ „Христо Ботев“, където ще се проведе финалът на турнира по футбол на малки вратички. На следващия ден – 11 август, в 10.30 ч. е официалното откриване на модернизираната част от сградата на Детска градина №1 „Щастливо детство“. В 15 ч. на централния площад пък започват куп разнообразни прояви, като анимация за малки и големи, Детско шоу „Боби шоу“, концертна програма с участието на Читалищния духов оркестър към НЧ „Напредък 1871“ и ученици от СУ „Христо Ботев“.

В 20.45 ч. е официалното откриване на празника, като ритуалът ще започне с издигане знамето на Община Никопол и слово на кмета д-р Валерий Желязков. За 21.30 ч. е предвидена концертна програма с участието на Ана-Мария, Духова формация „ЗАКС“ и танцова формация „Български ритми“, както и празнична заря.
На 12 август, събота, проявите започват в 9 ч. с откриването на традиционния турнир по волейбол, който ще се проведе на градския плаж. Също в 9 ч. в село Асеново пък ще бъде даден старт на Международния кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село“. Вечерта на централния площад в Никопол от 20.15 ч. ще пее Ванеса Блажева, а от 21 ч. започва концертът на Тони Димитрова.

За последния ден от празниците – 13 август, е планирано преплуване на река Дунав и плувен маратон с начало 10.30 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: