Областният управител запозна министъра на МВР с размера на щетите от пороя в Плевенско

19.07.2017 15:18

Областният управител на Плевен Мирослав Петров запозна министъра на вътрешните работи Валентин Радев и гл. комисар Николай Николов, който е член на Междуведомствената комисия за справяне с бедствията, с размера на щетите в населените места на територията на Областта след проливните дъждове.
В изпълнение на Правилника за организацията на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии в Областна администрация Плевен са постъпили доклади от Общините за актуалното състояние по места. Осем от тях са докладвали за тежки поражения, за възстановяването на които ще разчитат на средства от Междуведомствената комисия. Три общини – Червен бряг, Кнежа и Искър информират, че на тяхна територия няма нанесени от пороя щети.
Темата за бедствията и авариите бе част от обсъжданията на кръгла маса в София вчера, на която присъства и областният управител на Плевен Мирослав Петров. Участниците във форума коментираха ролята на доброволните формирования и необходимостта от насърчаване на тяхното фактическо действие по места. Областният управител на Плевен Мирослав Петров даде като пример за добре функциониращо доброволно формирование това в Община Долна Митрополия. Хората, ангажирани с тази дейност са оказали сериозна помощ и при последното критично положение при проливните дъждове в началото на юли.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: