За пети път Медицински университет – Плевен ще бъде домакин на Нощта на учените

17.07.2017 13:37

Нощта на учените е инициатива на Европейската комисия, която се провежда за 11-ти път в България. Проявите и дейностите имат за цел да представят работата на учените пред широката общественост и да привлекат младите хора към научна и изследователска кариера.

За пети път Медицински университет – Плевен ще бъде домакин на Нощта на учените, участвайки в консорциум от висши училища и изследователски организации, които осъществяват инициативата в България.
Темата на Нощта на учените – Плевен 2017, която ще се проведе на 29 септември 2017 г., е „Спортът – най-доброто срещу ежедневието на стреса“.

Плевенската „Европейска нощ на учените 2017“ ще се реализира от преподаватели и студенти от Медицински университет – Плевен, с активното участие на Съюза на учените – клон Плевен, Национална Спортна Академия „Васил Левски“, Сдружение BG Бъди активен, European center for education, science and innovations (ECESI), средни училища от града: Математическа гимназия „Гео Милев“; Гимназията с преподаване на чужди езици; Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“; Държавна Финансово-стопанска гимназия „Интелект“ и СУ „Иван Вазов“.

Повече информация за проявите и организацията на събитието може да намерите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: