Общински съвет – Плевен заседава извънредно днес

13.07.2017 7:16

Общинският съвет на Плевен се събира за извънредно заседание днес от 9,00 часа. Дневният ред на заседанието включва една единствена точка – предложение за преобразуване на Общинското предприятие „Център за градска мобилност“ в „Център за градска мобилност“ ЕАД. Председателят на Общинския съвет Мартин Митев насрочи дата за извънредната сесия, след като в петък в деловодството на ОбС – Плевен 14 общински съветници внесоха искане за свикване на заседанието.
Съгласно ЗМСМА и Правилника за организацията и дейността на ОбС – Плевен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019г., възможностите за свикване на Общинския съвет за заседание са четири. Една от тях е по искане на 1/3 от общинските съветници /чл.12, ал..4, т.2 на Правилника/. Искането е придружено от мотиви, предложение за конкретен дневен ред и проект за решение.
Предложението за преобразуване на Центъра за градска мобилност от ОП в ЕАД беше част от дневния ред на редовното заседание на местния парламент, провело се на 29 юни. Обсъждането на точката тогава беше отложено.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: