Успешен дебют зад граница за младите танцьори от Клуб „Северняците“ (галерия+видео)

08.07.2017 12:01


От успешно дебютно участие зад граница се завърнаха младите танцьори от плевенския Клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев. Талантливите деца взеха участие в Международен фолклорен фестивал, провел се в Охрид, Македония от 1 до 5 юли. В проявата са взели участие колективи от 12 държави, сред които представители на всички страни от Балканския полуостров. До красивия македонски град „Северняците“ са пътували с група от 37 танцьори, които са представили блок с автентични хора от различните фолклорни области в България.

Това бе първото участие за децата от Клуб „Северняците“ и определено мога да споделя, че съм доволен от тяхното представяне, каза Джейлян Демирев. Най-хубавото е, че имат желание, хъс и настроение и бяха изключително отговорни – и към клуба, и към ръководителите, и към фестивала, допълни хореографът. По думите му, учениците са в клуба от сравнително скоро, като някои танцуват от по-малко от година. Като се има предвид, че репетициите ни са само веднъж седмично – в неделните дни, бих казал, че за това кратко време тези деца успяха да израстнат сериозно в танцово отношение и научиха доста хора, не скри Демирев.

Той разкри, че мнозина от неговите по-малки възпитаници са изразили желание да се включат и в участията на големите, а както ръководителят на клуба сподели такива няма да липсват през следващите месеци. От 22 до 27 юли плевенчани ще се представят на фестивал в Гърция, от 18 до 20 август – на Фестивала на народната носия в Жеравна, а от 24 до 30 август ще гостуват в Турция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: