Владислав Николов и Ралица Добрева увериха жителите на Подем в своята категорична подкрепа при възстановяване щетите от пороя

08.07.2017 16:32

Своята категорична подкрепа за справяне с последиците от наводнението декларираха днес на среща с жителите на село Подем народните представители от ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева. Заедно с тях бе и кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска.

Отворилите се от водната стихия дупки по двете най-тежко пострадали улици в селото вече са запълнени с камък, за да станат отново проходими за автомобилите. „Екипите, както виждате, непрекъснато работят и след като приключат тук ще отидат в т.нар. Влашка махала”, каза кметът на Долна Митрополия Поля Цановска.

„От госпожа Цоновска разбрахме, че вече е ангажирана проектантска фирма, която да изготви проектите за възстановяване на улиците. Онова, което е по-важно, обаче е, че трябва да се извършат хидроложки мероприятия, така че проблемът с наводняване на улиците да бъде окончателно решен. Можете да разчитате на нашата подкрепа. Щетите са сериозни. Всички ги виждаме и като народни представители от ГЕРБ и аз, и госпожа Добрева ще направим всичко по силите за Подем да бъдат отпуснати достатъчно средства за възстановяване от пороя.”, каза пред местните жители народният представител Владислав Николов.

Депутатите Владислав Николов и Ралица Добрева разговаряха с хората, които им разказаха как улиците са превърнали буквално в реки, носещи камъни, отломки от асфалт, дървета и всичко, което е попаднало на пътя на стихията.

Николов съдейства за това Областно пътно управление да постави предупредителни обозначения при дерето в Подем, където в момента се извършва почистване с тежка техника.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: