Внушителни са щетите след пороя в Подем (галерия)

05.07.2017 7:30

Областният управител на Плевен Мирослав Петров бе на мястото на най-тежките поражения от пороя в Община Долна Митрополия – село Подем. Той бе придружен от кмета на Общината Поля Цоновска и председателя на ОбС Петър Петров.


Нанесените щети са внушителни. Двете най-големи успоредни улици в селото са изровени от пороя. Отворилите се огромни дупки около комуникационните шахти правят преминаването дори на пешеходци по улиците изключително рисково. Кметът на Долна Митрополия госпожа Поля Цоновска разказа как водната стихия е влачила със себе си камъни, откъртен асфалт и дървета. „Най-важното е, че няма човешки жертви”, категорична бе тя. Госпожа Цоновска е ангажирала тежка техника, която да започне извозването на отломките асфалт както в Подем, така и в Тръстеник.
Кметът на Долна Митрополия се е свързала с проектанти, които да изготвят проекти за възстановяването на двете улици в Подем. Областният управител Мирослав Петров се ангажира чрез доклад своевременно да уведоми министъра на вътрешните работи Валентин Радев, като председател на Националния кризисен щаб, за нанесените в Долна Митрополия сериозни щети. Предстои комисия да направи оценка на пораженията, за да се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: