Отменено е бедственото положение в петте плевенски села

04.07.2017 14:38

Със Заповед РД – 10-1129/04 юли 2017 год. кметът на Община Плевен Георг Спартански отмени обявеното вчера частично бедствено положение на територията на населените места  Николаево, Горталово,  Къртожабене, Дисевица и  Търнене. За това информират от Пресцентъра на Община Плевен.

Копия от Заповедта са изпратени на Областния управител на Област Плевен, Министъра на вътрешните работи, Директора на ОД на МВР – Плевен, Директора на РДПБЗН – Плевен , кметовете на петте кметства.

Ситуацията в Община Плевен се нормализира въпреки падналите снощи и в ранните часове на деня обилни дъждове. Нивото на язовир Николаево 5 е спаднало с над 1.5 м, няма наводнени участъци по пътя Плевен-Ловеч и той беше отворен за движение от компетентните институции сутринта.

Определена с кметска заповед е общинска комисия, която ще извърши оглед на инфраструктурни обекти в Община Плевен, засегнати от проливните дъждове. Комисията ще определи видовете необходими дейности за възстановяването им и ще изготви количествено-стойностни сметки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: