Няма преливащи водоеми и пострадали хора и животни на територията на област Плевен

03.07.2017 12:52

„На територията на Област Плевен няма опасност от преливащи язовири или излезли от коритата си реки. Няма пострадали хора и животни. С повишено внимание се следи ситуацията в община Долна Митрополия. В още две общини от Плевенска област положението от дъждовете и градушката е по-сериозно – Гулянци и Левски”, каза областният управител на Плевен Мирослав Петров.
„Със съдействието се изпомпва вода от наводнени мазета на територията на Община Гулянци. Има и паднали клони на дървета.Градушката снощи е нанесла най-сериозни поражения в община Левски, където ледените късове са счупили стъклата на леки автомобили, а в селата Асеновци, Градище и Варана има и счупени керемиди на къщи.”, каза областният управител на Плевен Мирослав Петров.
По данни на ЧЕЗ проблеми с електрозахранването има в следните населени места – Крушовица, Ореховица, Ставерци, Староселци, Ясен, Асеновци, Брест, Гиген. Аварийни групи работят за отстраняването на повредите.
„ Дъждът продължава доста интензивно да вали. На места пътищата са наводнени. Затова шофирайте с повишено внимание. Ако не е абсолютно наложително да пътувате, най-добре отложете своите пътувания.”, призова областният управител на Плевен Мирослав Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: