Зам.-областният управител Татяна Божинова присъства на тържествената Света Евхаристия в Католическата църква в Плевен

03.07.2017 8:34

Заместник-областният управител на Плевен Татяна Божинова присъства на тържествената Света Евхаристия в католическата църква в Плевен по повод отбелязването на 100 години от явленията на Дева Мария от Фатима. Събитието бе уважено от Н.В. Пр. кардинал Леонардо Сандри – префект на Конгрегацията на Източните църкви при Светия престол, Н.В.Пр.архиепископ Анзелмо Гуидо Пекорари –Апостолрически нунций в България и епископската конференция в България. Сред официалните гости бяха още представители дипломатически корпуси в България и техните съпруги – посланикът на Малтийския орден в България Н.Пр. Камило Дзуколи, посланикът на Италия в България Стефано Балди, Н.Пр. Албелто Алфредо Мануел Труеба- извънреден и пълномощен посланик на Р Аржентина в Р България, посланикът на Португалия Н.Пр. Луиш Алмейда Фераш, съветник – министърът на Полското посолство Йеросалв Джиджич и др.


”Този прозорец, който Бог отвори преди 100 години, никога не бе затворен. Напротив. Той постоянно е отворен и всеки ден с велика сила отеква посланията от Фатима”, каза отец Венци Николов – свещеник в католическия храм „Света Дева Мария от Фатима”.
Празникът бе отбелязан с отслужване на тържествена Света Евхаристия в католическата църква в Плевен „Света Дева Мария от Фатима”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: