XXII-ото Държавно първенство по йога започна днес в Плевен (галерия)

01.07.2017 14:47

Стартът на XXII-ото Държавно първенство по йога бе даден днес в плевенската Спортна зала „Спартак“. Проявата е в два поредни дни и се организира от Йога клуб „Лотос“ – Плевен съвместно с Българската федерация по йога. В нея участват осем клуба от страната с близо 50 участници.


При откриването на Държавното първенство участниците бяха приветствани от председателя на БФЙ Вера Захариева. Тя отправи благодарност към всички, подкрепили провеждането на Държавното първенство по йога. Пътят, по който сте тръгнали е верен и това, което правите, е за вашето лично самоусъвършенстване или както пише на нашата емблема – „Познай себе си“, сподели Захариева. Дори да се явявате на състезание, това не опорочава йога, като духовна практика и дисциплина и наука за живота, каза още председателят на Федерацията по йога. „Бъдете себе си, бъдете в йога, бъдете в онова усещане, което всеки път имате, когато чувствате йога чрез душата си. Направете и дайте всичко най-добро от себе си“, пожела на участниците Вера Захариева.
След приветствието демонстрация направиха домакините от Йога клуб „Лотос“, които представиха етно танц с йога елементи. Самата надпревара започна с представянето на стил „Съчетание от асани“, след което бе представянето на стил „Асани“. Във втория ден от състезанието ще се проведе абсолютният шампионат, като в 9 ч. е стартът на представянето на стил „Изпълнение на Асана”, а в 11.30 ч. ще започне представянето на стил „Съчетание на асани”.
Освен награждаване в стиловете „Изпълнение на асана“ и „Съчетание на асана“ и излъчване на абсолютни шампиони на България, ще бъдат връчени отличия за най-атрактивно изпълнение, най-артистично изпълнение, най-сложно съчетание, а също и награди за групови представяния на клубовете.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: